lördag 1 februari 2014

BLADSALLAD MED FÄRSKA FIKON & GRANATÄPPLE

Jag älskar verkligen sallader & gillar att testa nya grönsaker & olika kombinationer. Häromdagen slängde jag i en massa nytt i en sallad som jag aldrig provat tidigare & resultatet var supergott!

TID: 10-15 min
RÄCKER TILL: en salladskskål för ca 4 port

Köksredskap:
Durkslag
Kniv & skärbräda
Salladsskål & bestick

Ingredienser: Sallad
ca 4 blad lollo rosso sallad
1/2 gurka
1-2 tomater
1-2 färska champinjoner
1 näve babyspenat
1 näve ruccola
1 näve röd batavia
1 näve röd mangold
1 morot
3-4 färska fikon
1 näve granatäppelkärnor

Ingredienser: Vinägrett
Olivolja
Rödvinsvinäger
Salladskrydda
Timjan
Salt

Gör så här:
1. Skölj och skär lollo rosso, gurka, tomat och champinjoner. Lägg allt i en salladsskål.
2. Lägg bladen i ett durkslag och skölj.
3. Skala och riv moroten. Öppna fikonen, gröp ur och skär i bitar. Öppna ett granatäpple och plocka ur kärnor.
4. Blanda ihop allt i salladsskålen.
5. Häll på ingredienserna till vinägretten efter behag.

Inga kommentarer: