tisdag 16 september 2014

STRÖSSEL

Göra eget strössel tar lång tid, men är inte så svårt & kan vara en rätt kul grej, åtminstone att testa vid något tillfälle.

TID: ca 1 dygn
TORKA: ca 20 h
RÄCKER TILL: ca 1-2 små kryddburkar
SVÅRIGHETSGRAD: lätt

Köksredskap:
Måttsats - dl
En liten bunke
Ev små skålar
Spritspåsar, ev tyll med liten rund öppning
Bakpapper
Små burkar (ex gamla kryddburkar)

Ingredienser:
1 dl florsocker
1 äggvita
En nypa salt
Ev färg (helst av typen pasta eller gelé)
Ev lite smaksättning (vaniljsocker, kakao eller aromer)

Gör så här:
1. Rör ihop alla ingredienser i en bunke till en något lös och smidig smet. Konsistensen bör inte vara för lös så den inte håller formen efter spritsning, men bör heller inte vara för tjock så spritsningen går för trögt.
2. Vill man ha olika färg och smak på strösslet, dela upp i små skålar och rör i färg och smak.
3. Häll upp smet i spritspåse och klipp av en liten bit av tippen (eller använd en tyll).
4. Spritsa ut långa, smala längder på bakpapper.
5. Låt längderna torka helt, ca 20 h.
6. Ta en kniv och hacka upp längderna till önskad storlek. Häll upp i små burkar.

Inga kommentarer: