lördag 23 november 2013

TABBOULEH

TID: ca 1h

Köksredskap:
Ev matberedare
Kniv & skärbräda
Skål eller litermått
Stor salladsskål
Salladsbestick

Ingredienser:
3-5 dl bulgur
ca 1 l vatten
1 bukett bladpersilja
1/2-1 isbergsallad
1 gurka
2-4 tomat
1 purjolök, 2-3 färsklök eller salladslök
ev lite ruccola
Citron
Olivolja
Salt
Ev summac

Gör så här:
1. Häll upp bulgur i en skål eller ett litermått och fyll på med ung dubbelt så mycket vatten. Det ska vara ung lika mycket mängd bulgur som själva salladen, alltså hälften hälften, så det beror lite på hur mycket man vill göra, men runt 3-5 dl ung. Låt stå för att svälla i ca 30 min till 1 h.
2. Hacka alla ingredienser väldigt smått och lägg i en stor salladsskål.
3. Hacka persiljan fint eller kör den i tex en matberedare. Häll persiljan i salladen.
4. Sila bort vattnet från bulgurn och blanda med salladen.
5. Smaka av med olivolja, citron och salt, ev lite summac (en grovkornig röd och något syrlig krydda).

Inga kommentarer: