TID: ca 30 min
RÄCKER TILL: 3-4 port
Köksredskap:
Kniv & skärbräda
Bunke
Medelstor kastrull eller gryta & något att röra med
Ingredienser:
ca 300 g nötfärs
1 äggula
Salt
Svartpeppar
Annan krydda tex paprika
Olivolja
1 gullök
2-3 tsk pesto (alt hackad färsk basilika och pressad vitlöksklyfta)
1 pkt passerade tomater
ev 1/2 dl tomatpuré
ev lite vatten
Gör så här:
1. Blanda ihop nötfärs, äggula och kryddning i en bunke.
2. Hacka gullök och fräs i olja i en kastrull eller gryta.
3. Häll på pesto och passerade tomaterna och låt koka upp. Tillsätt ev tomatpuré och vatten.
4. Börja rulla färsen till bollar och lägg i såsen. (Här kan man sätta på pastan, så är det färdigt ungefär samtidigt).
5. Låt koka tills bollarna är färdiga (tar några minuter). Smaka ev av med lite mer salt och pesto.
Tips:
- Servera till pasta
- Toppa gärna med lite riven parmesan och garnera med ruccola eller färsk basilika.
(lånad bild) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar