Det här är en av mina favorit matpajer! Kombon kyckling, papaya och curry är perfekt:-)
TID: ca 1 1/2 h
UGN: 200˚C
GRÄDDA: ca 30 min
RÄCKER TILL: 4 port
Köksredskap:
Kniv & skärbräda
Stekpanna & stekspade eller liknande
Bunke & visp
Måttsats - dl, msk, tsk
Ingredienser: Pajdeg
1 sats pajdeg
Ingredienser: Fyllning
1 msk olja
1 purjolök (gul lök går också bra)
2-3 kycklingfiléer
1-2 papayor
Ingredienser: Äggstanning & topping
3 ägg
3 dl mjölk
1 msk curry
1 tsk salt
1/2 tsk cayennepeppar
2 dl riven ost
Gör så här:
1. Gör pajdegen efter recept (klicka på länken), men vänta med förgräddningen.
2. Sätt på ugnen.
3. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs den i en stekpanna med olja.
4. Skär filéerna i bitar och stek med purjon.
5. Skala, kärna ur och skär papayorna i klyftor eller tärningar.
6. Ta fram pajdegen. Tryck ut i en eller flera mindre pajformar och förgrädda.
7. Fördela purjo och kyckling över pajskalet.
8. Lägg papayaklyftorna/tärningarna över fyllningen i pajformen.
9. Vispa ihop ingredinserna till äggstanningen i en bunke och häll över pajen.
10. Strö till sist över riven ost och grädda mitt i ugnen.
Tips:
Servera gärna till en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar