TID: ca 1 h
UGN: 150-175˚C
GRÄDDA: 15-20 min
RÄCKER TILL: ca 40 st
SVÅRIGHETSGRAD: lätt
Köksredskap:
Måttsats - dl, tsk
En bunke
Elvisp
Bakpappersklädda plåtar
Galler
Ingredienser:
200 g smör eller margarin, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk hjorthornssalt
5 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Sätt på ugnen.
2. Vispa smör och socker poröst.
3. Vispa ner vaniljsocker och hjorthornssalt.
4. Häll till sist ner mjölet och rör ihop till en deg, för hand är smidigast.
5. Dela degen i två delar. Rulla dem till längder på ca 5 cm i diameter. Skär sedan längderna i nästan centimetertjocka bitar och rulla dem till små bollar.
6. Lägg upp bollarna (4x5) på klädda plåtar.
7. Grädda mitt i ugnen. Kakorna ska vara bleka och spruckna när dem är färdiga.
8. Låt svalna på galler.
Övrigt:
Går utmärkt att frysa in.
Köksredskap:
Måttsats - dl, tsk
En bunke
Elvisp
Bakpappersklädda plåtar
Galler
Ingredienser:
200 g smör eller margarin, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk hjorthornssalt
5 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Sätt på ugnen.
2. Vispa smör och socker poröst.
3. Vispa ner vaniljsocker och hjorthornssalt.
4. Häll till sist ner mjölet och rör ihop till en deg, för hand är smidigast.
5. Dela degen i två delar. Rulla dem till längder på ca 5 cm i diameter. Skär sedan längderna i nästan centimetertjocka bitar och rulla dem till små bollar.
6. Lägg upp bollarna (4x5) på klädda plåtar.
7. Grädda mitt i ugnen. Kakorna ska vara bleka och spruckna när dem är färdiga.
8. Låt svalna på galler.
Övrigt:
Går utmärkt att frysa in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar