UGN: 200˚C
GRÄDDA: ca 10 min
RÄCKER TILL: 20-30 kakor
SVÅRIGHETSGRAD: lätt
Köksredskap:
Måttsats - dl, tsk
En bunke
Ev matberedare
Plåtar med bakpapper eller små muffinsformar
Galler
Ingredienser:
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
200 g smör eller margarin
1 dl hallonsylt
Gör så här:
1. Sätt på ugnen.
2. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
3. Dela upp smöret och blanda ner det i bunken med mjölblandningen. Arbeta samman allt till en degg, använd ev en matberedare.
4. Forma degen till chokladbollsstora bollar. Lägg upp på bakpapper eller i muffinsformar på plåt.
5. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
6. Grädda mitt i ugnen.
7. Låt kakorna sedan svalna på galler.
Köksredskap:
Måttsats - dl, tsk
En bunke
Ev matberedare
Plåtar med bakpapper eller små muffinsformar
Galler
Ingredienser:
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
200 g smör eller margarin
1 dl hallonsylt
Gör så här:
1. Sätt på ugnen.
2. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
3. Dela upp smöret och blanda ner det i bunken med mjölblandningen. Arbeta samman allt till en degg, använd ev en matberedare.
4. Forma degen till chokladbollsstora bollar. Lägg upp på bakpapper eller i muffinsformar på plåt.
5. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
6. Grädda mitt i ugnen.
7. Låt kakorna sedan svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar