fredag 13 december 2013

DAGMARS SKÅNEKAKA

Detta är en mjuk, saftig kaka med svag smak av choklad.

TID: drygt 1 h
UGN: 175˚C
GRÄDDA: ca 45 min

Köksredskap:
Måttsats - dl, msk, tsk
Värmetålig skål eller en liten kastrull
Vispskål & elvisp
Skål
Kakform, gärna en kransform

Ingredienser:
150 g margarin
3/4 dl gräddmjölk (eller vanlig mjölk)
2 ägg
2 1/2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3/4 dl kokande vatten
flytande margarin
mannagryn eller riven kokos

Gör så här:
1. Sätt på ugnen.
2. Smält fettet och häll i mjölken.
3. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt degspadet och vispa.
4. Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner det i smeten.
5. Rör sist ner det kokande vattnet.
6. Smörj en form och bröa med tex mannagryn och grädda kakan längst ner i ugnen tills den känns torr.

Inga kommentarer: