måndag 16 december 2013

KOKOSTOPPAR

Detta recept finner man nog på baksidan av de flesta paket med riven kokos. Superenkelt & gott:-)

TID: ca 40 min
UGN: 175˚C
GRÄDDA: 10-15 min
SVÅRIGHETSGRAD: lätt

Köksredskap:
Måttsats - dl
Bunke
Sked eller glasskopa
Bakpappersklädd plåt
Galler

Ingredienser:
50 g smör eller margarin
2 ägg
1 dl strösocker
200 g riven kokos

Gör så här:
1. Sätt på ugnen.
2. Smält smör och låt svalna.
3. Rör ihop ägg och socker (vispa inte).
4. Häll i det avsvalnade fettet och kokos.
5. Låt smeten stå och svälla i ca 10 min.
6. Klicka ut smeten med sked, stora som golfbollar ungefär, på bakpappersklädd plåt.
7. Grädda mitt i ugnen.
8. Låt svalna på galler.

Tips:
För lite extra festliga kokostoppar kan man doppa botten i smält choklad.

Inga kommentarer: