TID: 2-4 h
SVÅRIGHETSGRAD: lätt
Köksredskap:
Stor gryta med lock
Ev frityrnät
Ev vattenkokare
Ingredienser:
Kondenserad mjölk, konservburk
Upp till ca 5 liter vatten
Gör så här:
1. Riv bort etiketterna på burkarna.
2. Lägg burken i en kastrull (gärna i ett frityrnät, för att inte göra skada på kastrullens botten).
3. Förkoka gärna vatten i vattenkokare, så spar man tid och energi.
4. Fyll kastrullen med vatten så att hela burken täcks. Lägg gärna ett lock på.
5. Låt koka/sjuda i 2-4 h. Ju längre koktid, desto tjockare/segare konsistens.
6. Fyll på med vatten kontinuerligt så att burken alltid är täckt (ca en gång i kvarten-halvtimmen).
7. När det är färdigkokat, häll bort det heta vattnet och fyll på med iskallt och låt svalna. Var försiktig med att öppna konserven då innehållet kan vara hett.
Tips:
Gott att ha på kakor, i tårtor eller bara som pålägg på mackor.
Köksredskap:
Stor gryta med lock
Ev frityrnät
Ev vattenkokare
Ingredienser:
Kondenserad mjölk, konservburk
Upp till ca 5 liter vatten
Gör så här:
1. Riv bort etiketterna på burkarna.
2. Lägg burken i en kastrull (gärna i ett frityrnät, för att inte göra skada på kastrullens botten).
3. Förkoka gärna vatten i vattenkokare, så spar man tid och energi.
4. Fyll kastrullen med vatten så att hela burken täcks. Lägg gärna ett lock på.
5. Låt koka/sjuda i 2-4 h. Ju längre koktid, desto tjockare/segare konsistens.
6. Fyll på med vatten kontinuerligt så att burken alltid är täckt (ca en gång i kvarten-halvtimmen).
7. När det är färdigkokat, häll bort det heta vattnet och fyll på med iskallt och låt svalna. Var försiktig med att öppna konserven då innehållet kan vara hett.
Tips:
Gott att ha på kakor, i tårtor eller bara som pålägg på mackor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar