TID: ca 20 min
RÄCKER TILL: 4 port
SVÅRIGHETSGRAD: medel
Köksredskap:
Måttsats - dl, msk
Kärl
Visp
Liten kastrull med hög kant
Stekpincett
Fat med hushållspapper
Ingredienser:
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 1/2 dl vatten
4 bananer
Frityrolja eller t ex rapsolja
Gör så här:
1. Blanda vetemjöl och bakpulver i ett kärl med en visp.
2. Häll i vatten lite i taget och vispa till en tjock smet.
3. Häll upp olja i en kastrull, ungefär till hälften och hetta upp.
4. Skala och halvera bananerna.
5. Doppa bananerna i smeten så de täcks och lägg ner i den heta oljan, 3-4 st åt gången beroende på hur många som får plats. Vänd ev på bananerna efter någon minut eller så.
6. Ta upp bananerna när de fått gyllene färg runt om, det tar bara några minuter.
7. Lägg upp på ett fat med papper för att suga åt överflödigt fett.
Tips:
- Servera gärna med vaniljglass till.
- Ringla ev lite flytande honung över eller chokladsås
Köksredskap:
Måttsats - dl, msk
Kärl
Visp
Liten kastrull med hög kant
Stekpincett
Fat med hushållspapper
Ingredienser:
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 1/2 dl vatten
4 bananer
Frityrolja eller t ex rapsolja
Gör så här:
1. Blanda vetemjöl och bakpulver i ett kärl med en visp.
2. Häll i vatten lite i taget och vispa till en tjock smet.
3. Häll upp olja i en kastrull, ungefär till hälften och hetta upp.
4. Skala och halvera bananerna.
5. Doppa bananerna i smeten så de täcks och lägg ner i den heta oljan, 3-4 st åt gången beroende på hur många som får plats. Vänd ev på bananerna efter någon minut eller så.
6. Ta upp bananerna när de fått gyllene färg runt om, det tar bara några minuter.
7. Lägg upp på ett fat med papper för att suga åt överflödigt fett.
Tips:
- Servera gärna med vaniljglass till.
- Ringla ev lite flytande honung över eller chokladsås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar