torsdag 20 mars 2014

FYLLDA AUBERGINER

TID: ca 1 h
UGN: 200˚C
GRÄDDA: 30-45 min
RÄCKER TILL: 6 st
SVÅRIGHETSGRAD: medellätt

Köksredskap:
Skärbräda & kniv
Sked
Stekpanna
Ugnsplåt

Ingredienser:
3 auberginer
Olja
1 gullök
ca 300 g nötfärs
Ev frysta grönsaker, ex majs, ärtor, paprika-mix
Salt
Svartpeppar
Ost

Gör så här:
1. Skölj och dela auberginerna på längden. Gröp sedan ur dem med en sked och hacka upp det urgröpta köttet. Lägg upp de urgröpta auberginerna på en plåt.
2. Hacka löken och fräs i en stekpanna med lite olja. Lägg i nötfärsen och stek.
3. När färsen är färdigstekt, krydda och stek ihop med det urgröpta aubergine-köttet, häll ev även i lite frysta grönsaker.
4. Fyll de urgröpta auberginerna med färsblandningen och täck med ostskivor.
5. Grädda mitt i ugn tills osten fått en gyllene färg. Medan de är i ugnen kan man sätta på riset.

Tips:
Servera gärna med ris och sallad.

Inga kommentarer: