TID: ca 1 1/2 h
UGN: 200˚C
GRÄDDA: ca 1 h
RÄCKER TILL: ca 8 port
Köksredskap:
Kniv & skärbräda
Ev mandolin
Stekpanna
Kastrull & visp
Form eller ugnsplåt, ca 30x40 cm
Ingredienser:
1-2 auberginer
6-10 potatisar
1 gul lök
ca 370 g nötfärs
salt
svartpeppar
kanel
1/2-1 pkt/burk passerade tomater*
ca 4 msk margarin gärna flytande
ca 4 msk vetemjöl
5 dl mjölk
ca 300 g riven ost
1-2 äggulor
Gör så här:
1. Sätt på ugnen.
2. Skiva aubergine och potatis. Använd gärna en mandolin.
3. Hacka lök och stek med färsen. Krydda när vätskan avduntsats och häll på tomaterna. Sänk värmen till medel och låt puttra gärna under lock.
4. Smält smör i en kastrull. Vispa i mjölet, häll sedan i mjölken lite i sänder och vispa till en slät sås. Koka upp så den blir blir tjock. Stäng av plattan, häll i ost och äggula och vispa ihop.
5. Varva potatis, köttfärs, potatis och auberginer i en plåt. Avsluta med såsen.
6. Grädda mitt i ugnen. Lägg ev på ugnsfolie efter halva tiden eller mot slutet.
Tips:
Servera gärna med en god sallad till.
Övrigt:
*alt ca 1/2 dl tomatpuré och 2-3 dl vatten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar