TID: ca 30 min
SVÅRIGHETSGRAD: medel
Köksredskap:
Måttsats - dl
Stor kastrull
Vid tjockbottnad kastrull & sked eller något att röra med
Bakpapper
Ingredienser:
Raps- eller majsolja
1 dl opoppade popcorn
Salt
2 dl strösocker
75 g smör eller margarin, alt 3/4 dl flytande margarin
Gör så här:
1. Hetta upp ett tunt lager olja i en stor kastrull och poppa popcornen. Salta efter smak när de är klara.
2. Häll socker i en vid tjockbottnad kastrull och smält det på medelvärme. Rör om lite då och då så det inte bränns vid, men inte för mycket så det blir hårda klumpar. Låt det karamelliseras.
3. Häll i smöret och rör om till en slät karamellsås. Stäng av värmen på plattan.
4. Häll i popcornen och blanda medans såsen fortfarande är varm och rinnig. Blanda så att alla popcornen täcks.
5. Lägg sedan upp popcornen på ett bakpapper och när de svalnat något kan man börja separera dem.
Tips:
Lägg gärna upp i pappersstrutar eller fina popcorn-boxar vid festliga tillfällen.
Övrigt:
- Man får vara på sin vakt med sockret, då det ganska lätt bränns.
Köksredskap:
Måttsats - dl
Stor kastrull
Vid tjockbottnad kastrull & sked eller något att röra med
Bakpapper
Ingredienser:
Raps- eller majsolja
1 dl opoppade popcorn
Salt
2 dl strösocker
75 g smör eller margarin, alt 3/4 dl flytande margarin
Gör så här:
1. Hetta upp ett tunt lager olja i en stor kastrull och poppa popcornen. Salta efter smak när de är klara.
2. Häll socker i en vid tjockbottnad kastrull och smält det på medelvärme. Rör om lite då och då så det inte bränns vid, men inte för mycket så det blir hårda klumpar. Låt det karamelliseras.
3. Häll i smöret och rör om till en slät karamellsås. Stäng av värmen på plattan.
4. Häll i popcornen och blanda medans såsen fortfarande är varm och rinnig. Blanda så att alla popcornen täcks.
5. Lägg sedan upp popcornen på ett bakpapper och när de svalnat något kan man börja separera dem.
Tips:
Lägg gärna upp i pappersstrutar eller fina popcorn-boxar vid festliga tillfällen.
Övrigt:
- Man får vara på sin vakt med sockret, då det ganska lätt bränns.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar